dissabte, 10 de desembre del 2011

Unificació d'alemanya

La unificació d'Alemanya va ser un procés per aconseguir la integració i la posterior unificació de diferents estats alemanys en una sola Alemanya, es va iniciar a mitjans del segle XIX i va finalitzar l'any 1871. El procés va ser dirigit pel primer ministre Prusiano Otto von Bismarck, conegut com el Canciller de Ferro, i culminaria amb la formació del Segon Reich "Segon Imperi Alemany".

La unificació d'Alemanya fins a mitjans del Segle XIX Alemanya no havia constituït una nació unificada, sinó un conjunt de 38 estats independents que formaven la cridada Confederació germanica.
Forjadors de la Unificació Alemanya van ser: El rei de Prusia, Guillermo I, Otto Von Bismarck, i el cap d'Estat

Major de l'exèrcit prussià, general Moltke.

El regne de Prusia, va dur a terme aquesta unificació per mitjà de les següents guerres: Guerra contra Dinamarca, guerra contra Àustria i guerra contra França.


Guerra de 1870: El pretext per a la guerra va sorgir quan el príncep Leopoldo d'Hohenzollern, cosí del rei de Prússia, va aspirar la corona d'Espanya, vacant pel destronament d'Isabel II.
La trobada definitiva es va realitzar en Sedan (2 de setembre de 1870), on les tropes franceses van resultar completament derrotades, sent pres presoner el propi Napoleon III. En saber-se la capitulació de Sedan, va esclatar una revolució a París que va proclamar l'abolició de la monarquia i el restabliment de la República.(III República), sota la presidència de Leon Gambetta. El nou govern provisional, que reemplaçament a la monarquia, va decidir prosseguir la guerra, però l'exèrcit prussià en el seu imparable avanç va ocupar Paris. Llavors, França, es va rendir davant Prússia. Pel Tractat de Frankfurt (maig de 1871) s'estipulava:
Els francesos cedien Alsàcia i Lorena i es comprometien a pagar una indemnització de guerra equivalent a cinc mil milions de francs.

Amb la incorporació d'Alsàcia i Lorena, Prússia, d'ara endavant Alemanya, va culminar, així, l'empresa de la Unificació germana o Alemanya.


Marina Palau Pons 4tB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada