diumenge, 11 de desembre del 2011

L'ANTIC RÈGIM

L'Antic règim és un sistema polític, social i econòmic que es dona a Europa al S.XVIII en el qual la minoria (noblesa) tenien tots els privilegis. A nivell econòmic, aquesta noblesa no pagava impostos. Aquesta societat era una societat estamental, que es dividia en dues parts:



-Els privilegiats.
-Els no privilegiats
Dins dels privilegiats adalt de tot trobavem al rei com a figura suprema que tenía tot el poder. Per abaix del rei trobavem a la noblessa, clero, alta burgesia i militars.
Dins l'estament dels no privilegiats trovabem a la baixa burgesia, comerciants, artesants, pagessos i esclaus.
En aquest segle neix el moviment de la il.lustració que és un moviment cultural. Els il.lustrats tenen l'objectiu d'introduir reformes per millorar la vida de les classes populars, però en cap moment tenen l'idea de que les classes populars puguin ser clasees altes. Lo més important és mantenir l'ordre social.

Amb l'educació, propossaran millores educatives diferenciades segons a la classe social a les que van dirigides.
Els principals pensadors d'aquest moviment cultural varen ser:
Rousseau, Kant, Montesquieu i Locke



DESPOTISME IL·LUSTRAT:

El despotisme il·lustrat és una forma de govern que va sorgir a Europa al S.XVIII i que es pot resumir facilment amb la frase ""tot per al poble però sense el poble." Aquesta frase vol dir que es fa una política per al poble però en realitat se pretenía que la noblessa continues conservant es seu estatus social.


Auba Ramis 4tB







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada