diumenge, 11 de desembre del 2011

Napoleó, de cònsol a emperador.


En el 1799, un jove general, Napoleó Bonaparte, junt a la burgesia, va realitzar un cop d'estat que va posar fi al Directori i va proclamar el consolat (1799-1804).
Napoleó va ser anomenat cònsol i la seva política es va centrar amb tot allò que no havia fet la revolució burgesa. Va tornar l'absolutisme i va eliminar el poder dels sectors més radicals. També va afirmar un concordat amb l'Esglèsia per retornés la pau religiosa.
Va realitzar la creació dels anomentas "perfectes", que complien perfectament les ordres del govern a les provincies. Va crear un codi civil i es va dur a terma la hisienda i un sistema d'ensenyament.
En 1804, Napoleó va collir tant de poder i tant de protagonisme que es va coronar emperador.

Napoleó era invencibe, i va ser capás de derroraotar els monarques que volien invadir i lluitar cotra França.
Napoleó tenia un perfecte exercit invencible i es trobaren en el seu epogeu. Va aconseguir conquerir part d'Europa, però no va poder ni amb Rússia ni amb Anglaterra.
A les terres conquerides s'hi va imposar les formes de govern de l'Imperi Napoleònic com la suspenció de drets senyorials, els delmes i els privilegis dels nobles i va proclamar la lliberat i la igualtat.

Però a Napoleó no tot li va anar tant be com li havia anat fins are, ja que alguns territoris van començar a estar en contra de França i del seu governador, perquè saquetjava a moltes ciutats per que li interssaven els bens materials.
Els espanyols a l'any 1808 varen provocar prolemes a l'Imperi Napoleonic ja que van proclamar la independència de Espanya. En el mateix any, dia 2 de maig del 1808 es van dur a terma la guerra de guerrilles a Madrit.

Els russos també es van enfrontar contra l'Imperi i Napoleó en 1814 va abandonar el poder després de ser vençuts per Rússia i Espanya.
Va ser derrotat a Waterloo i va ser desterrat a l'illa de Santa Helena, on va morir a l'any 1821.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada