diumenge, 11 de desembre del 2011

La Conferència de Berlín.


La Conferència de Berlín, es va celebrar entre el 15 de novembrede 1884 i el 26 de febrer de 1885. Les nacions assistents van ser: Alemanya, Àustria-Hongria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, EUA,França, GranBretanya, Holanda, Itàlia, Portugal, Suècia, Noruega i Turquia.Cap país Africà va estar representat.

El dia de la inauguració de tan solemne reunió OttoEduard Leopold von Bismarck (Canciller d’Alemanya), va obrir la primera sessió i va acceptar la presidència, va assegurar que el propòsit de la Conferència era promoure la civilització dels africans obrint l'interior del continent al comerç, va definirels tres objectius específics de la reunió: llibertat de comerç en el Congo i el Niger i d'acord sobre les formalitats per a una vàlida annexió deterritoris en el futur. Va assenyalar, igualment, que no s'entraria en qüestions de sobirania. I després d'insistir que la Conferència serviria a la causa de la pau i la humanitat, Bismarck va finalitzarla seva intervenció donant una impressió d'incertesa i ambigüitat.
Una vegada discutits i resolts els problemes plantejats al començament de la conferència, després de les sessions i reunions celebrades durant aquests mesos, els delegats van elaborar un Acta General, que va ser signada el 26 de febrer de 1885, que contenia declaracions, acords i principis, agafava com les normes respecte de les més importants qüestions tractades per les potències colonialistes reunides a la capital alemanya, i que contenia set apartats:

1.Declaració relativa a la llibertat de comerç en la conca del Congo, les seves desembocadures i països propers, amb disposicions relatives a la protecció dels indígenes, dels missioners i dels
viatgers, i a la llibertat religiosa.
2.Declaració referent al trato d'esclaus i les operacions que per terra o per mar proporcionen esclaus.
3.Declaració relativa a la neutralitat dels territoris compresos en la conca convencional del Congo.
4.Acta de navegació del Congo.
5.Acta de navegació del Níger.
6.Declaració que estableix en les relacions internacionals regles uniformes respecte a les ocupacions que d'ara endavant puguin verificar-se en les costes.

Brayan Rodríguez. 4t A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada