dimarts, 13 de desembre del 2011

Jaume Piza Fiol revolucio de 1848

Les Revolucions de 1848, conegudes en alguns països com la Primavera de les Nacions, la Primavera dels pobles o l'Any de les Revolucions fou una onada revolucionària que va sorgir a Sicília i, agreujada per les revolucions de 1848 a França, aviat es va estendre per la resta d'Europa i fins i tot fora, com al Brasil. Les revoltes tingueren lloc principalment durant el primer trimestre de l'any 1848 i anaren dirigides contra l'absolutisme i els imperis. Aquestes revolucions eren conseqüències violentes d'una varietat tan àmplia de causes que per aquest motiu és difícil de veure-les com a resultat de qualsevol tipus de moviment o fenomen social.

Els canvis havien tingut lloc a Europa durant la primera part del segle XIX. En política, tant els reformistes burgesos com els polítics radicals estaven buscant un canvi pels governs de les seves nacions. En la societat, el canvi tecnològic estava creant noves formes de vida per a les classes obreres, a part, una premsa popular estenia consciència política, i els valors nous i les idees com el liberalisme, el nacionalisme i el socialisme començaven a aparèixer de sobte.


DECLARACIÓ DE L’ HOME I DEL CIUTADÀ

La declaración de l’ home i del ciutadà és un dels documents fonamentals de la Revolució Francesa.

Aquesta declaración defineix un conjunt de drets individuals i col.lectius.Va ser adoptada el 26 d’ agost de 1789 per Assemblea Nacional Constituent francesa com a primer pas per redectar una constitució.

Les fonts o influències d’ aquest text es troven sobretot en els pensadors de la il.lustració francesa especialmente Rousseau i Montesquieu i la Declaració d’ Independència d’ Estats Units de 1776.


Malgrat el seu carácter d’ universalitat no inclou les dones reconeixent la condició de ciutadania només als homes.


Martina Pol Batle 4tC