divendres, 1 de març del 2013

Rosa Morro Balera 4tC

ONU
L’Organització de les Nacions Unides (ONU),Creada per la Carta de San Francisco el 1945.És defineix com una associació de governamental mundial que facilita la cooperació en assumptes com el Dret internacional, la pau i seguretat internacional, el desenvolupament econòmic i social, els assumptes humanitaris i els drets humans.
Avui en dia formen part de l'organisme un total de 193 estats del món, és a dir,gairebé tots els que són àmpliament reconeguts. A més té tres observadors permanents: el Vaticà,l'Orde Sobirana, Militar de Malta i l'Estat de Palestina.
 
El 1974 la Comunitat Europea va aconseguir l'estat observador davant l'ONU.La comissió de la Comunitat té una delegació permanent reflexat davant l'ONU a la Nova York i Ginebra.
Seguit d’això l'ONU va ser reemplaçada per a la Societat de Nacions (SDN), fundada el 1919, ja que aquesta organització havia fallat en el seu propòsit d'evitar un altre conflicte internacional.

El terme «Nacions Unides» es va pronunciar per primera vegada en plena Segona Guerra Mundial pel llavors president dels Estats Units Franklin D. Roosevelt, en la Declaració de les Nacions Unides, l'1 de gener de 1942 com una aliança de 26 països en què seus representants es van comprometre a defensar la Carta de l'Atlàntic i per emprar els seus recursos en la guerra contra l'Eix Roma-Berlín.
 
El 25 d'abril,1945 va començar la Conferència Internacional a San Frnacisco (Califòrnia) amb la intensió de crear l'organització internacional de les Nacions Unides.dos mesos després, les 51 nacions que van estar representades a la conferència van firmar la Carta de les Nacions Unides.El 26 de juny, i Polònia ho va fer després.
Finalment, el 24 d'octubre de 1945 l'ONU va néixer amb la ratificació de kla Carta de les Nacions unides pels cinc mmbres del Consell de Segurtat: La República de la Xina, la Unió Sovietica, França,els Estat Units i el Regne Unit, i també per la majoria dels altres 46 membres.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada