dimecres, 6 de juny del 2012

La Guerra Civil

La Guerra Civil



La Guerra Civil Espanyola va ser un conflicte social, polític i militar que es va desencadenar a Espanya després que fracassàs el cop d'estat del 17 i 18 de juliol de 1936 duit a terme per una part del exercit contra el govern de la Segona República Espanyola, i que se donaria por acabada l'1 de abril de 1939.
A las parts del conflicte se las sol denominar bando republicà i bando nacional.






El bando republicà va estar constituït en torn al govern legítim d'Espanya; el del Front Popular, por una coalició de partits marxistes,republicans, anarquistes i nacionalistes, donant suport per el moviment obrer, els sindicats.








El bando nacional va estar organitzat al voltant a gran part de l'alt càrrec militar, institucionalitzat en la Junta de Defensa Nacional i se es va donar suport al partit fascista Falange Espanyola, la Església Catòlica i la dreta conservadora. Socialment feu recolzat, principalment, por aquelles classes més o manco privilegiades fins el moment, que després de la victòria a les urnes del Frente Popular veien en perill la seva posició social.






Les consciencies de la Guerra civil han marcat en gran forma la história posterior de Espanya, per lo excepcionalment dramàtica i duradora: tant les demogràfiques como las materials, intel·lectualistes i política, i que se perpetuaren molt més de la prolongada postguerra,fins al règim de Franco fins 1975.


Irene Tirado Ruiz 4t ESO A